Ugnstorkade cocktailtomater

Ibland vill man byta ut chips, ostbågar, grönsaksdip osv - mot något nytt. Jag brukar köra på cocktailtomater som får en ljuvlig smak när de är klara. De är nästan lite sega och smakerna lyfter enormt jämfört med att bara äta dem som de är.

Gällande mått.....

Ett gäng cocktailtomater - varför inte 2-3 askar då de är försvinnande goda
Valfri olja men jag tog olivolja
Lite salt
Lite strösocker

Sätt ugnen på 100 till 110 grader
Häll oljan i botten av en stor form - t.ex. långpannan
Halvera tomaterna och lägg dem i formen med snittytan uppåt
Strö över lite salt och lite socker så att alla halvor får pyttelite men tillräckligt för smak
In i ugnen tills de har börjat skrynkla ihop sig upptill - OBS ej brända - se bild

Ta ut dem och försök låta bli att smaka för många innan fredagsmyset.
De håller lätt flera dagar i kylskåpet :)



Kommentarer